Teokset aikuisille

Pala omaa taivasta (2018, Tammi)

Pala omaa taivasta on kertomus kolmesta eri naisesta, kolmessa eri maailmassa, saman maan sisällä. Romaani kuvaa naisiin kohdistuvia odotuksia ja vastuita, toisaalta niistä irti pyrkimistä. Laura, Ansku ja Joanna ovat aikuisia suomalaisia naisia, joiden elämänvalinnat lopulta pakottavat heidät selvittämään, millä todella on merkitystä.

Sairauden voittamat (2016, Tammi)

9789513184735_frontcover_draft_medium

Sairauden voittamat on kirja, jota ei kukaan halua kirjoittaa – mutta samalla se on kirja, joka oli kirjoitettava. Se kertoo kirjailijan vuosista 2010-2013, joina äiti ja isä vuorotellen sairastuivat ja menehtyivät syöpäsairauksiin. Se on kertomus siitä, ettei syöpää aina voiteta. Samalla se on läheisen puheenvuoro siitä, miten syöpään ja kuolemaan yhteiskunnassamme suhtaudutaan.

Veljen vaimo (2011, Arktinen Banaani)

Veljen vaimo on sukutarina, rakkaustarina ja ennen kaikkea selviämistarina. Se on kertomus aikuiseksi kasvamisesta silloin kun jo ollaan aikuisia. Romaani kertoo kolmekymppisistä Heidistä ja Marjasta sekä eläkepäivien tyhjentämästä Tuulikista. Naisten tiet risteävät Tuulikin talossa, johon poikien tuomat tyttäret luovat jälleen elämää.

Veljen vaimo on Henna Helmi Heinosen esikoisromaani.