Sairauden voittamat – äiti ja isä

25,00  Alv 10%

Sairauden voittamat on teos, jota kukaan ei halua kirjoittaa – mutta samalla se on teos, joka oli pakko kirjoittaa.

Kirja kertoo perheeni vuosista 2010-13, joiden aikana äitini ja isäni sairastuivat vakaviin syöpäsairauksiin, joihin kumpikin myös menehtyi. Kirja syntyi pakonomaisesta tarpeesta purkaa tapahtunutta paperille siinä tilanteessa, kun tapahtumia ei enää ollut muuten mahdollista hahmottaa.

Vanhempieni sairastaessa kaipasin itse vertaistukea kuolevan omaisena, mutta en löytänyt aiheesta kirjoja tai lehtiartikkeleita. Lehdissä ja kirjoissa vain selvittiin sairaudesta, kuolemisesta ei puhuttu. Siksi halusin kirjoittaa omasta kokemuksestani, toiveenani tarjota muille sitä tukea, jota minulle ei ollut saatavilla. Saamani palautteen perusteella kirja on löytänyt lukijansa ja täyttänyt tehtävänsä.

37 varastossa

Osasto:

Kuvaus

Vertaistukea sairastuneiden omaisille ja yhteiskunnallisen keskustelun herättäjä – koskettavaa tekstiä kuolemasta, sen pelosta ja läheisyydestä.

Syöpä – etenkin syöpäkuolema – on vaiettu tabu, vaikka se tuottaa kärsimystä ja tuskaa vuosittain sadoille tuhansille, niin sairaille kuin heidän läheisilleen. Selviytyjät saavat osakseen palstamillimetrejä, heistä kirjoitetaan kirjoja. He ovat taistelleet pahinta vihollista vastaan ja voittaneet. Mutta moni myös häviää taistelunsa.

Sairauden voittamat -teoksessa Henna Helmi Heinonen kertoo kolmesta vuodesta, joiden aikana hänen elämänsä muuttui täysin. Hänen molemmat vanhempansa sairastuivat syöpään ja kuolivat vain 16 kuukauden aikana, ”vaikean sairauden murtamina”, kuten sanonta kuuluu. Kirja tulee lähelle, koskettaa ja päästää lukijan myötäelämään odotusta, epätoivoa, surua, tuskaa, kaikkea sitä mitä sairastuneiden ja heidän omaistensa elämään kuuluu – onnen hetkiäkin, koska elämän on jatkuttava ja arjen rullattava silloinkin, kun sen tukipilarit ovat vähä vähältä murtumassa.

Lisätiedot

Paino 550 g