Viisi syytä, miksi sinunkin pitää äänestää aluevaaleissa!

Olet ehkä kuullut, että meillä on meneillään hyvinvointialuevaalit. On menossa myös koronapandemia ja talvipakkaset, joten moni saattaa miettiä, viitsisikö äänestää.

Tässä sinulle viisi hyvää syytä, miksi äänestäminen kannattaa!

1. Kyse on sinun elämästäsi

Kuinka usein käytät lääkäriä kuntapuolella? Haluatko tavata lääkärin kasvotusten vai haluaisitko klikata etälääkärille?

Jos tarvitset paloautoa tai ambulanssia, kuinka kaukaa haluat sen lähtevän? Oletko joskus saanut tai toivonut saavasi kotipalvelun apua tai perheneuvontaa?

Takuulla haluat, että palveluistasi päättävät osaavat, sydämelliset ja käytännöt tuntevat ihmiset. Äänestä!

2. Hyvinvointialueilla päätetään yli 20 miljardista eurosta

Lähes kaikissa kunnissa yli puolet rahoista siirtyy jatkossa hyvinvointialueille, joissain kunnissa jopa 80%. Meidän Etelä-Pohjanmaan alueen kunnissa vaihteluväli on 56% (Seinäjoki) – 77% (Teuva). Yhteensä puhe on jopa yli 20 miljardista.

Ihan varmasti haluat, että näin isoista rahoista päättävät osaavat ja perehtyvät ihmiset. Äänestä!

3. Nyt voidaan korjata se, mikä on vialla!

Jurppiiko sinuakin terveyskeskuksen ja koulupsykologin jono? Joudutko taistelemaan läheisesi oikeudesta vammais- tai vanhushuoltoon? Turhauttaako ja harmittaako sinuakin se, että sosiaalityöntekijät uupuvat työhönsä?

Hyvinvointialueiden rakentamiseen tarvitaan uudistajia, jotka rohkeasti räätälöivät palveluista toimivan paketin. Äänestä!

4. Olet mukana Suomen kehityksessä

Suomi kehittyy alueiden yhteistyön suuntaan, ja hyvä niin. Väestön vähetessä on järkevää, että jäljelle jäävät tekevät laajemmin yhdessä, jotta vältytään päällekkäisyyksiltä ja kaikille riittää sopivasti resursseja.

Elinkeinoelämän valtuuskunta Eva esitti jopa laajaa, utooppista itsehallintoa.

Varmasti haluat vaikuttaa siihen, ketkä tätä alueyhteistyötä alkavat rakentaa! Äänestä!

5. Olet juuri oikean ikäinen vaikuttamaan

Hyvinvointialueuudistusta on välillä väitetty ikäihmisten asiaksi, jotka käyttävät verraten eniten sote-alan palveluja. Ei pidä paikkaansa!

Sote-uudistuksen aikaansaaminen vei 15 vuotta. Milloin varsinainen kehitystyö on edes jollain lailla valmis? Kuinka vanha sinä silloin olet?

Tämä uudistus koskee todellakin juuri sinua, minkä ikäinen sitten oletkin. Äänestä!

Vielä viisi hyvää syytä, miksi kannattaa äänestää juuri minua

 1. Tunnen asiat.
  Työskentelen perhekeskuksessa psykologina eli terveydenhuollossa moniammatillisissa sote-työryhmissä, lisäksi kuulun Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen johtokuntaan.

 2. Olen innovoiva ja aikaansaava.
  Ongelmanratkaisu ja uuden rakentaminen kiehtoo minua – ja saan asioita aikaan. “Uskomaton kyky saada asioita tapahtumaan ja etenemään”, totesi eräs yhteistyökumppani!

 3. Ajattelen aina tulevaisuutta – etenkin lapsia ja nuoria.
  Kaikkea, koko Suomea ja kaikkia toimintaamme, rakennetaan tulevaisuutta varten. Ei pidä tuijottaa tähän hetkeen, vaan nostaa katse ensi kesään, ensi vuoteen ja vuosikymmeneen. Kun nyt reippaasti aloitetaan, silloin on isokin homma valmis!

 4. Perehdyn ja päätän aina asiaperustein.
  Perehdyn asioihin, kysyn ellen tiedä, eikä agendani ole puolustaa mitään tiettyä eturyhmää tai aluetta – sen sijaan ajan aina hyvää kokonaisuutta.

 5. Olen mukana täysillä.
  Pidän näitä vaaleja tärkeimpinä vaaleina koko Etelä-Pohjanmaan alueen ja Suomen tulevaisuuden kannalta. Olen sitoutunut alueelliseen työhön nyt ja tulevaisuudessa.

Äänestysnumeroni on 166.

Minua voit äänestää näissä kunnissa: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli ja Ähtäri – eli koko Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella.

Muista äänestää! Ennakkoäänestys on käynnissä 12.-18.1.2022 ja varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.