Näkökulmassa on valtaa

Joulun alla, 20.12., osallistuin Seinäjoen kaupunginvaltuuston kokoukseen. Valtuusto kävi lähes tunnin mittaisen, aivan sykähdyttävän keskustelun kaupungin hyvinvointisuunnitelmasta. Sykähdyttävää oli se, että keskustelussa olivat framilla minulle tärkeimmät teemat: nuorten hyvinvointi sekä järjestösektorin toiminnan merkitys.

Nuoret ansaitsevat toimintaa tänään eikä huomenna, järjestötyö on hurjan arvokasta. Kaikki puolueet vasemmalta oikealle olivat teemoista yhtä mieltä, yhtenä rintamana.

Keskustelu oli yksi parhaista kokemuksistani politiikassa!

Ilkka-Pohjalainen kuitenkin kirjoitti samaisesta valtuuston kokouksesta aivan eri tavoin (IP 21.12.). Koko pitkää ja tarmokasta keskustelua hyvinvointisuunnitelmasta ei lehden tiivistelmässä mainittu, vaan sen sijaan oli esiin nostettu puolueita erottavia ja kärjistäviä teemoja. Niitäkin toki kokouksessa pulpahti esiin, sitähän politiikka on.

Medialla on suuri valta siinä, miten yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja politiikka kansalaisille esitetään. Harva jaksaa seurata yli nelituntisen valtuuston kokouksen, mutta lehden tiivistelmän moni silmäilee.

Vastakkainasettelu ja äärikeskustelu hyökyy tämän päivän Suomessa liian usein kaiken hyvän yli. Moni kaipaa enemmän yhteen hiileen puhaltamista, minäkin. Siinä voi avittaa jokainen, myös lehden toimitus.

Jos ja kun koko puoluerintamaa yhdistäviä teemoja löytyy, sydämestäni toivoisin niiden jatkossa nousevan juttuun ja otsikkoon asti.